Genel Bakış
Diş frezeleri, CNC işleme merkezlerinde iç ve dış dişleri işler. Kılavuz çekme veya tek nokta tornalamayla karşılaştırıldığında karbür kesiciler esneklik, kör deliklerde ve sert malzemelerde daha güvenli çalışma ve tutarlı formlar sunar.
Temel Avantajlar
- Hassasiyet ve tutarlılık: Dar toleranslar, keskin kenarlar ve pürüzsüz yüzeyler için İsviçre TTB Mikro Taşlama Merkezleri, WALTER HELITRONIC, DECKEL ve ANCA sistemlerinde üretilmiştir. Takımlar ZOLLER'de ölçülür ve PG1000'de kontrol edilir. Üretim, SGS ile ISO 9001 (2023–2026) kapsamında yönetilmektedir.
- Mühendislik odaklı özelleştirme: Geometri malzemeye, makineye ve bağlamaya göre ayarlanır. Adımı, ilerlemeyi, profil açısını, tepe/kök yarıçapını ve pahı ayarlayın. Desteklenen formlar arasında metrik ve birleşik, BSPP/BSPT, NPT/NPTF, ACME, trapezoidal, payandalı, tek veya çoklu başlangıçlı, sol veya sağ yönlü ve iç veya dış dişliler bulunur.
- Stabil takım ömrü ve verimlilik: Mikro tanecikli karbür, kontrollü kenar hazırlığı ve uygulamaya özel kaplamalar kenar bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur. Tek sıralı ve çok sıralı tasarımlar talaş tahliyesini iyileştirir ve çevrim süresini kısaltabilir.
- Geniş malzeme kapsamı: 3, 4 veya 5 eksenli makinelerde alüminyum, bakır, paslanmaz çelik, titanyum, sertleştirilmiş çelikler ve süper alaşımlara yönelik çözümler.
Ürün Çeşitleri ve Özellikleri
- Standart takımlar: Metrik M3–M20 ve yaygın UNC/UNF boyutları, tek noktalı ve çok dişli tasarımlarda mevcuttur. Özellikleri arasında optimize edilmiş eğim/kabartma, doğru 60° profiller, sap h6 toleransı ve TiAlN veya AlTiN kaplamalar bulunur.
- Boru ve özel dişler: Kontrollü uç doğruluğu ile 55° BSP ve 60° konik NPT/NPTF seçenekleri. İç ve dış uygulamalar, boru standartları için konik kavrama ve tipik derinlik hedefleriyle desteklenir.
- Özel tasarımlar: Baskıya göre üretilmiş veya özel olarak tasarlanmış ACME, trapezoidal, payandalı, kısmi profilli ve değişken adımlı dişler. İşleme uyacak şekilde köşe yarıçapını, pah adımını, kesme uzunluğunu ve sap boyutlarını belirtin.
Teknik Özellikler
- Alt tabaka ve kaplamalar: Mikron altı tanecikli tungstenli karbür, gücü ve kenar tutuşunu artırır. Kaplamalar demir dışı işler için TiAlN, AlTiN, TiSiN ve DLC'yi içerir. Cilalı kanallar talaş tahliyesine yardımcı olur. Daha derin dişler için seçilen modellerde içten soğutma mevcuttur.
- Boyutsal kontrol ve muayene: Salgı genellikle h6 sap ile ≤3 μm'ye kadar kontrol edilir. Profil açıları, tepe/kök yarıçapları ve eğim sıkı sınırlarda tutulur. Talep üzerine muayene belgeleri sağlanabilir.
İşleme Kılavuzu
- Doğru boyutta bir pilot delikle sarmal enterpolasyon kullanın.
- Yan yüzey kalitesini iyileştirmek için tırmanma frezelemeyi tercih edin.
- Geçiş başına orta derecede radyal etkileşim uygulayın.
- Daha derin özellikler için adım adım stratejiler kullanın.
- Hızı ayarlayın ve malzemeye ve kaplamaya göre ilerleyin.
Kılavuz Çekme/Tornalama ile Karşılaştırma
- Bir takım, takım yollarını değiştirerek, envanteri azaltarak aynı standartta birden fazla çap üretebilir.
- Daha düşük burulma yükü, kör deliklerde ve sertleştirilmiş malzemelerde güvenliği artırır.
- Yeniden taşlanabilir karbür kesiciler ve tutarlı formlar, zaman içinde parça başına maliyetin azaltılmasına yardımcı olur.
Uyumluluk ve Araçlar
Salgıyı en aza indirmek ve form doğruluğunu korumak için aleti yüksek hassasiyetli pens tutucularla eşleştirin. Stabil bağlama, takım ömrünü ve yüzey kalitesini artırır.
Kalite ve Sertifikalar
Üretim, SGS sertifikasına sahip ISO 9001 (2023–2026) standardını takip etmektedir. Belgelenen kontrol noktaları taşlama, ölçüm ve paketlemeyi kapsar.
Sipariş verme
Özel bir kesici talep etmek için diş standardını, hatveyi, ana/küçük çapları, iç veya dış çapları, iş parçası malzemesini, makine tipini, tutucuyu, diş derinliğini, tolerans sınıfını ve pah veya özel özellikleri sağlayın. Çizimler veya örnekler mühendislik ve doğrulamayı hızlandırabilir.
Teslimat Süreleri ve Destek
Changzhou, Jiangsu'da üretim, standart ve özel takımlar için güvenilir teslimat süreleri sağlar. Uluslararası tedarik ve teknik yardım mevcuttur; Başvurunuzu görüşmek veya fiyat teklifi istemek için bizimle iletişime geçin.